Ο Πούτιν στην Τουρκία - επίσκεψη με 'ρεαλιστικούς στόχους'


Σεπτέμβριος 28, 2017. 21:05

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε στην Τουρκία για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.



Αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν μια σειρά βασικών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων είναι η  διμερής συνεργασία, περιφερειακά θέματα και η διεθνής ατζέντα.


Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέα του Ρώσου προέδρου, η επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «απολύτως ρεαλιστικούς στόχους».


«Όσο για την επίσκεψη (του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία),  έχει απολύτως ρεαλιστικούς στόχους», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ria Novosti.


Ο Πεσκόφ πρόσθεσε, επίσης, ότι η Ρωσία και η Τουρκία είναι χώρες που αλληλεπιδρούν συνεχώς μεταξύ τους σε διάφορους τομείς, είτε πρόκειται για εμπόριο, επενδύσεις, πολιτισμό, είτε για την υλοποίηση μεγάλων έργων (αγωγός φυσικού αερίου, κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων κλπ).


Ο γραμματέας Τύπου, τόνισε ότι η Μόσχα και η Άγκυρα συνεργάζονται ενεργά για την εξασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας,  καθώς και για την κρίση στη Συρία,

(Στοιχεία από Ria.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr