Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόεδρος του Ιράν σε Ερντογάν :‘Οι αυτονομίες δεν είναι επωφελείς για την περιοχή’
Σεπτέμβριος 1, 2017. 23:19

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ρουχανί, όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Doğan.Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις κυρίως σε θέματα που αφορούν την Μιανμάρ, τις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή.


Ο Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα «η νέα κυβέρνηση του Ιράν να αναπτύξει καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία για την περαιτέρω εμβάθυνση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ιράν.


Ο Χασάν Ρουχανί αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και το διάλογο που αναπτύχθηκε  με την Τουρκία, τονίζοντας «την ανάγκη οι δύο χώρες να πραγματοποιήσουν μια στενότερη συνεργασία, λόγω της ευαίσθητης κατάστασης που βρίσκεται η περιοχή σήμερα».


Ο πρόεδρος του Ιράν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις του ‘κουρδικού’ λέγοντας ότι «οι αποσχιστικές τάσεις δεν μπορεί να είναι προς το συμφέρον του περιβάλλοντος και του μέλλοντος της περιοχής».

 Εκφράζοντας τη θέση της χώρας του είπε: «Το Ιράν δεν είναι υποστηρικτής των αυτονομιστικών απαιτήσεων που δεν είναι υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Σήμερα, ορισμένες δυνάμεις προσπαθούν να εφαρμόσουν και να επιβάλλουν τα αιτήματά τους στην περιοχή, σε βάρος του ίδιου του τοπικού πληθυσμού», είπε ο Ρουχανί.
(focus-news.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: