Σκόπια- Φόρος Τιμής από τον Ζάεφ σε Γκλιγκόροφ και Τραΐκόφσκι




Σεπτέμβριος 8, 2017. 15:36

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ κατέθεσε στεφάνια  στο χώρο ανάπαυσης των προέδρων Κίρο Γκλιγκόροφ και Μπόρις Τραϊκόφσκι, τιμώντας τη μνήμη τους.




Ο Ζάεφ μετέβη σήμερα στο νεκροταφείο Μπούτελ προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των προέδρων  των Σκοπίων, καταθέτοντας στεφάνια στα μνήματα των Κίρο Γκλιγκόροφ και Μπόρις Τραϊκόφσκι.
Ήταν μια συμβολική πράξη για ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της εξαιρετικής συμβολής τους στη δημιουργία και τη φροντίδα στα οφέλη της ανεξαρτησίας της χώρας.



 --
 Βαλκανικό Περισκόπιο: Σημειώνεται ότι ο Μπόρις Τραϊκόφσκι σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα , που οι αιτίες της πτώσης ερευνούνται μέχρι σήμερα. Πριν γίνει πρόεδρος των Σκοπίων ήταν ο  κύριος πολιτικός σύμβουλος για την εξωτερική πολιτική του προέδρου του VMRO-DPMNE,Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος υποστήριζε ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων, ήρθαν στη γεωγραφική Μακεδονία κατά τους 6ο και 7ο αιώνες και  δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, όπως είχε δηλώσει και ο Κίρο Γκλιγκόροφ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr