Κοσσυφοπέδιο: ‘Απαράδεκτες οι αντισημιτικές δηλώσεις υποψήφιου δημάρχου’




"Σύμβουλος πρωθυπουργού: οι αντισημιτικές δηλώσεις του υποψηφίου του VV είναι απαράδεκτες"

Σεπτέμβριος 19, 2017. 22:18

Πρίστινα.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χαραντινάι, ο Χαλίλ Ματόσι, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου του Ράντοβατς, Βίσαρ Κορένιτσα, ως απαράδεκτες και αντισημιτικές, καθώς μέσω της σελίδας του στο Facebook απαίτησε την εξόντωση του Ισραήλ.  Ορμώμενος,  από τη μεταχείριση των Ισραηλινών κατά των μουσουλμάνων Παλαιστινίων.



Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού χαρακτήρισε ως πρωτοφανείς στην πολιτική του Κοσσυφοπεδίου, τις δηλώσεις αυτές.


Ο Βίσαρ Κορένιτσα είχε διατελέσει δήμαρχος στο Ράντοβατς με τις τάξεις της «Αυτοδιάθεσης»/ Vetëvendosje, αλλά είχε κρύψει τις αντισημιτικές του τάσεις, ενώ τώρα έγραψε: 


«Το έθνος σας αργά ή γρήγορα θα εξαφανισθεί από τον  κόσμο, όπως έγινε και με άλλους, έτσι και σε εσάς», με αφορμή ένα δημοσίευμα της ισραηλινής ‘Haaretz’ που έγραψε ότι η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σε μουσουλμάνους κοντά σε τζαμί στην Ιερουσαλήμ».


Η express του Κοσσυφοπεδίου αναφέρει ότι ο Βίσαρ Κορένιτσα που ανήκει  πολιτικά στην ‘Αυτοδιάθεση’ είναι ιδρυτής μιας θρησκευτικής (Ισλαμικής) οργάνωσης, η οποία εκφράζει  μίσος κατά του ισραηλινού λαού. 
Στις δηλώσεις του Κορένιτσα υπήρξε άμεση αντίδραση από την πρεσβεία του Ισραήλ.
 (gazetaexpress.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr