Σκόπια: Το Ειδικό Δικαστήριο απαιτεί κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Νίκολα Γκρούεφσκι




«Το Ειδικό Δικαστήριο απαιτεί την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Γκρούεφσκι, Προτόγκερ και Ντιμόφσκι για 2,2 εκατ. ευρώ»

Σεπτέμβριος 26, 2017. 22:25

Σκόπια.

Ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι καθώς και οι συνεργάτες του- υπουργοί στην κυβέρνησή του, Μάρτιν Πτοτόγκερ, Ιλίγια Ντιμόφσκι και Λέκο Ριστόφσκι, καλούνται να αποπληρώσουν  με την περιουσία τους τα κρατικά χρήματα που δαπάνησαν στην υπόθεση ‘Τιτάνικ’ (νοθεία και παρατυπίες στις εκλογές επί Γκρούεφσκι). 


Το ποσό το οποίο κατασπατάλησαν  στις υποθέσεις εκλογικής νοθείας για την επανεκλογή του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέρχεται σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ.


Το αίτημα είναι της ομάδας ειδικών εισαγγελέων που ερευνούν την υπόθεση, έχουν υποβάλλει, ήδη, σχετική αναφορά στο Ποινικό Δικαστήριο.

Οι Εισαγγελείς του Ειδικού Δικαστηρίου, του οποίου επικεφαλής είναι η Κάτιτσα Γιάνεβα, επισημαίνουν ότι τα ποσά που δαπάνησαν  για την χρηματοδότηση της εκλογικής εκστρατείας τους οι κυβερνήσεις του Νίκολα Γκρούεφσκι που επιβάρυναν το κράτος,  κατά το  2011, του 2012 και το 2014 ανέρχονται συνολικά σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ και πρέπει αυτά να ανακτηθούν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των υπευθύνων.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr