Βελγικό Δικαστήριο έκρινε ότι το PKK δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση




«Το βελγικό Εφετείο αποφασίζει ότι το PKK δεν είναι ‘τρομοκρατική οργάνωση’ », γράφει το BBC στην τουρκική έκδοσή του


Σεπτέμβριος 14, 21:09


Βελγικό Εφετείο έκρινε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου ότι οι ένοπλες δραστηριότητες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, γνωστό ως PKK,  ανήκουν στην ‘εσωτερική διαμάχη της Τουρκίας’ και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική οργάνωση.



Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν χρειάζεται να διερευνηθούν οι 36 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων είναι και ο συμπρόεδρος  Ρεμζί Καρτάλ.


 Έτσι, η έρευνα που ξεκίνησε το 2006 από την Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, σχετικά με τους ηγέτες του PKK, έκλεισε με την απόφαση αυτή, όπως σημειώνει το BBC στην τουρκική γλώσσα.
Σημειώνεται ότι το κατηγορητήριο της Εισαγγελίας, έλεγε ότι το PKK είχε αποσπάσει μικρά παιδιά από τις οικογένειές τους στο Βέλγιο και άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τα έφερε σε στρατόπεδα στρατιωτικής εκπαίδευσης της οργάνωσης.


Η Εισαγγελία είχε κατηγορήσει αξιωματούχους του PKK για την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών, βίαιων εκβιασμών, απειλών, πλαστογράφηση εγγράφων και εμπόριο.


Εντούτοις το Εφετείο έκρινε ότι δεν ήταν αναγκαία η δίωξη των μελών του PKK.
Το PKK περιγράφεται ως «τρομοκρατική οργάνωση» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από την Τουρκία, σημειώνει το BBC.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr