Ερντογάν: «Δώσαμε προκαταβολή για τους S-400»




«Ερντογάν: Για τους S-400 δώσαμε στη Ρωσία προκαταβολή»

Σεπτέμβριος 12, 2017. 08:27

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στην επιστροφή του από το Καζακστάν, ο πρόεδρος Ερντογάν, δήλωσε ότι δόθηκε προκαταβολή στη Ρωσία για τους S-400, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα,  το οποίο προσθέτει ότι ο Τούρκος πρόεδρος «έκανε σημαντικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους».

Στις 14 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν θα γίνει η συνάντηση Ρωσίας- Τουρκίας- Ιράν και όπως δήλωσε ο Ερντογάν θα συζητήσουν για το μέλλον της περιοχής. 

Αναφερόμενος στην ασφάλεια της Τουρκίας επανέλαβε ότι στη Ρωσία δόθηκε, ήδη, προκαταβολή (καπάρο- Kapora) για την παραγγελία των S-400.


Στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία


Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι όλα εξελίσσονται θετικά.
«Μπορώ να πω, ιδιαίτερα για την Ιντλίμπ, ότι η σύνοδος κορυφής της Αστάνα που θα λάβει χώρα στις 14 του μήνα είναι πολύ σημαντική.

Στην Ιντλίμπ, αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε στη διαδικασία που προηγουμένως συμφωνήσαμε με τη Ρωσία και τώρα η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.
 Δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας στο θέμα αυτό.
 Δεν προέκυψε κανένα θέμα που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις και με το Ιράν.

Υποθέτω ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Αστάνα, οι υγιείς διαπραγματεύσεις μεταξύ μας θα συνεχισθούν με τον τρόπο αυτόν.
 Οι εξελίξεις συνεχίζονται προς θετική κατεύθυνση», είπε.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι κύριες γραμμές των δηλώσεων του Ερντογάν είναι οι εξής: 

«Έχουμε δώσει προκαταβολή στη Ρωσία για τους S-400. 
Η επόμενη διαδικασία είναι η συνέχιση της συμφωνίας με πίστωση που θα μας δοθεί από τη Ρωσία. Είπαμε στον Πούτιν ότι είμαστε αποφασισμένοι σε αυτό το θέμα. Για την άμυνα και την ασφάλεια της Τουρκίας κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει».
(haberler.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr