“Άγκυρα και Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά από τη Ρωσία του S-400”- Σερβικό δημοσίευμα




Σεπτέμβριος 12, 2017. 14:24

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος Άμυνας, όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που υπεγράφη με τη Ρωσία.



«Η συμφωνία υπεγράφη για την αγορά του συστήματος S-400 από τη Ρωσία», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα το δημοσίευμα που επικαλείται την εφημερίδα ‘Hürriyet’.  (Σχετικά αναφορά στο Β.Π.)


Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι για την αγορά αυτή έχει δοθεί, ήδη, προκαταβολή.
Η πώληση του αντιαεροπορικού συστήματος σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, όπως τη Τουρκία, έχει προκαλέσει σοβαρή κρίση με τις σχέσεις  Τουρκίας- ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακάλεσε τις περισσότερες κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην Άγκυρα, μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Συρία- από τους Τούρκους- στη Συρία.

Μετά το περιστατικό αυτό, η Ρωσία ανέπτυξε το σύστημα S-400 ως προστασία των αεροπλάνων της  στη Συρία, η οποία διεξάγη στρατιωτικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, γράφει η σερβική ραδιοτηλεόραση.

(rts.rs)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr