Σκόπια: Το VMRO-DPMNE άρχισε διαφημίσεις στην αλβανική γλώσσα




«Το VMRO-DPMNE με διαφημίσεις στην αλβανική γλώσσα για να κυνηγήσει και ψήφους  των Αλβανών»

Σεπτέμβριος  28, 2017.  19:09

Το κόμμα του οποίου επικεφαλής είναι ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι,  και το οποίο αντιτίθεται σθεναρά  στην καθιέρωση της αλβανικής γλώσσας στη χώρα ως ισότιμης με τη σλαβική, άρχισε τώρα,  την προεκλογική περίοδο  για τις δημοτικές εκλογές να διαφημίζεται στην …αλβανική γλώσσα.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το σλόγκαν του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι, ‘Πάντοτε εργασία, πάντοτε στη (ψευδο)μακεδονία», αναφέρεται ήδη σε διαφημίσεις στην τηλεόραση ενόψει των δημοτικών εκλογών, μια κίνηση που έχει ξαφνιάσει τους οπαδούς του.


Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ίβο Κοτέφσκι, δήλωσε σε σχετική ερώτηση, ότι το κόμμα διαφημίζεται στην αλβανική γλώσσα κατά την πολιτική εκστρατεία για τις εκλογές, επειδή δεν κάνει διαχωρισμούς σε Αλβανούς και Σλάβους. 

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε γιατί δεν κάνει διαφήμιση, στα τουρκικά ή στα σερβικά ή ακόμη στα βουλγαρικά, εφόσον υπάρχουν οι ανάλογες αναγνωρισμένες μειονότητες στη χώρα.


Ο Κοτέφσκι υποστήριξε ότι πρέπει να εφαρμοσθούν ίσες πολιτικές για όλους, πιστεύοντας ότι θα βελτιωθεί το πολιτικό κλίμα, διότι σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια διαστρέβλωση της εμφάνισης του κόμματος, εξαιτίας του θέματος των γλωσσών,  χαρακτήρισε τις κατηγορίες κατά του VMRO-DPMNE,  ως ‘σκίαση’ στην πολιτική της χώρας.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr