Επιστολή για Ερντογάν από 14 Γερουσιαστές των ΗΠΑ




Οκτώβριος  27, 2017. 19:04


Δεκατέσσερις γερουσιαστές των ΗΠΑ, «μεταξύ αυτών οι Bernie Sanders, Marco Rubio, Robert Menendez και John McCain, απέστειλαν επιστολή τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία απευθύνεται, όμως, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.



Στην επιστολή τους, συνεχίζει το δημοσίευμα, κλήθηκε ο πρόεδρος Ερντογάν να «σταματήσει την παρενόχληση των Αμερικανών διπλωματών, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προστατεύει τις δημοκρατικές αξίες στην Τουρκία».


Οι Γερουσιαστές   απευθυνόμενοι στον πρόεδρο Τραμπ γράφουν : Σας παροτρύνουμε να στείλετε ένα σαφές μήνυμα στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ, ότι δεν μπορούν να ανεχθούν μια τέτοια συμπεριφορά και ότι υπάρχει κοινή δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου σε κάθε συνεργασία.


Η επιστολή υπενθυμίζει, ακόμη,  τη δημοσιογράφο της Γουόλ Στριτ Τζούρναλ, Αϊλά Αλμπαϊράκ που που είναι φυλακισμένη εδώ και δύο χρόνια στην Τουρκία.


Το δημοσίευμα της «odatv.com», έχει τη φωτογραφία (κάτω) της  επιστολής την οποία υπογράφουν οι 14 γερουσιαστές.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr