Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία για άλλα 3 υποβρύχια από τη Γερμανία
Οκτώβριος 23, 2017. 21:03

 Τελ Αβίβ.

Ο πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ έχει υπογράψει επισήμως την αμφισβητούμενη αγορά τριών υποβρυχίων από τη Γερμανία, μια παραγγελία που είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης έρευνας για υποτιθέμενη διαφθορά και δωροδοκίες για τη σφράγιση της συμφωνίας.

 
«Πριν από τρεις ώρες, υπογράψαμε με τη γερμανική κυβέρνηση και για αυτό ευχαριστώ την καγκελάριο (Άνγκελα) Μέρκελ», ανέφερε ο Νετανιάχου  κατά το άνοιγμα της χειμερινής περιόδου  της Κνεσέτ.


«Το μνημόνιο συμφωνίας έχει στρατηγική σημασία για την ασφάλεια του Ισραήλ και η υπογραφή του αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Γερμανίας και της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ,  στην ασφάλεια του Ισραήλ μαζί με τη βαθιά συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο πρωθυπουργός.


Η αγορά των υποβρυχίων κατηγορίας δελφινιών (Dolphin-class ) θα κοστίσουν συνολικά 2 δισεκατομμύρια ευρώ.


Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να υπογράψει τη συμφωνία το απόγευμα της Δευτέρας και ότι στη χρηματοδότηση συμμετέχει και η Γερμανία για τα τρία νέα υποβρύχια, όπως και στις προηγούμενες συμφωνίες.

Ο Ζάιμπερτ σημείωσε «την ιστορική μας ευθύνη έναντι του κράτους του Ισραήλ» προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες.


(Στοιχεία από timesofisrael.com)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr