Βουλγαρία: 43 μαχητικά αεροσκάφη χρήζουν επισκευής




Οκτώβριος 16, 2017. 21:13

«Θα αποκτήσουμε και νέα αεροσκάφη, προς το παρόν για παλαιά ψάχνουμε ανταλλακτικά από τον  κατασκευαστή», είπε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.



Σύμφωνα με τον ίδιο είναι καλύτερα να γίνουν επισκευές στα υπάρχοντα με ανταλλακτικά της «μάνας» του, έτσι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για την παράδοση των εξαρτημάτων.


«Θα αγοράσουμε και νέα αεροσκάφη, αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω στην ιδέα ότι πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο νέα μαχητικά, μιλάμε βέβαια για 8 αεροσκάφη», είπε και συμπλήρωσε: « εάν εγκαταλείψουμε τα 43 αεροσκάφη που χρήσουν επισκευής, θα μας απομείνουν μόνο οκτώ νέα, αυτό θα ήταν ηλίθιο», είπε σε συνέντευξή του στη βουλγαρική ραδιοτηλεόραση.


«Το ζήτημα είναι να αποφασίσουμε για άμεσες συνομιλίες με την εταιρεία ‘MIG’ χωρίς μεσάζοντες για να φθάσουμε στη φθηνότερη τιμή», δήλωσε.


«Η ίδια η επισκευή μπορεί να γίνει στην επικράτεια της Βουλγαρίας, στα εργαστήρια που διαθέτουμε και αν διατηρήσουμε τα αεροσκάφη που έχουμε, θα τα έχουμε μέχρι του 2030 τουλάχιστον», είπε ο Καρακατσάνοφ.


Πρόσθεσε ότι τα Mig-29 είναι καλύτερα από αεροπλάνα που έχουν κάποια άλλα κράτη του ΝΑΤΟ με τα Mig-21.


(Στοιχεία από btvnovinite.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr