Anadolu: Οι Σύριοι που ζουν στην Τουρκία ξεπερνούν τα 3,2 εκατομμύρια




Οκτώβριος 4, 2017. 21:40

Περισσότεροι από 3,2 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία ζουν  σε προσωρινούς καταυλισμούς στην Τουρκία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Μεταναστών, τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών, η Κωνσταντινούπολη φιλοξενεί περισσότερους από 511 χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες.


Στις νοτιοανατολικές επαρχίες Σανλιούρφα και Χατάι φιλοξενούνται περισσότεροι από 445 χιλιάδες και 416 χιλιάδες αντίστοιχα.


Όλοι οι καταχωρημένοι Σύριοι πρόσφυγες έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.
Η Τουρκία διαθέτει 28 καταφύγια για θύματα εμπορίας ανθρώπων,  στα οποία την 15η Σεπτεμβρίου ζούσαν 242 άτομα.


Περισσότεροι από 591 χιλιάδες Σύριοι απέκτησαν άδεια διαμονής στην Τουρκία, ενώ ο αριθμός αυτός πέρυσι ήταν 461 χιλιάδες.


Η Συρία έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο εμφύλιο πόλεμο από τις αρχές του 2011. Από τότε περισσότεροι από 250 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 10 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.


Η Τουρκία φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Η χώρα έχει δαπανήσει περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει και να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.


(Στοιχεία από το πρακτορείο ‘anadolu’)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr