Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Βίαιες συγκρούσεις πεσμεργκά και ιρακινού στρατού Ο ιρακινός στρατός κατέλαβε σήμερα την πόλη Αλτούν Κουπρί, κοντά στα σύνορα της κουρδικής περιφέρειας


Οκτώβριος 20, 2017. 20:06

Κιρκούκ.

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στον αυτοκινητόδρομο Αρμπίλ- Κιρκούκ, μεταξύ των ιρακινών δυνάμεων και των πεσμεργκά στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν βαρέα όπλα, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Χουριέτ’.Οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν το Κιρκούκ, ενώ σήμερα απέκτησαν τον έλεγχο της περιοχής Αλτούν Κουπρί  στη μέση της απόστασης Κιρκούκ – Αρμπίλ.


Όπως αναφέρθηκε ο υπολοχαγός των πεσμεργκά Γκαζί Ντολεμάρου έχασε τη ζωή του στις μάχες.
Η ιρακινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι νεκροί  οι τραυματίες των μαχών  ήταν εξαιτίας των όπλων που δώρισε  η Γερμανία στους Κούρδους.


Εξαιτίας, επίσης, της προέλασης του ιρακινού στρατού και των ένοπλων ομάδων των τουρκμένων ‘Χασντί Σαμπί’ μέχρι τα σύνορα της επαρχίας Αρμπίλ, απλώθηκε ανησυχία στους κατοίκους της πρωτεύουσας του Κουρδιστάν.


Από την άλλη πλευρά, σημειώνει το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο πρωθυπουργός Αλ Αμπάντι  έδωσε εντολή στο στρατό να μην διασχίσει τα σύνορα προς την κουρδική περιφέρεια.


(Στοιχεία από hurriyet.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: