Η Ιταλία υποστηρίζει την Αλβανία στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος




Οκτώβριος 25, 2017. 20:07

Η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και η παράνομη μετανάστευση ήταν το επίκεντρο των συζητήσεων του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, Μάρκο Μιννίτι με τον ομόλογό του, της Αλβανίας, Φατμίρ Τζαφάι, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην Τεργέστη.



Ο Μιννίτι υποσχέθηκε γενναιόδωρη υποστήριξη και διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία θα είναι γόνιμη.
Ο Αλβανός υπουργός διαβεβαίωσε τον Ιταλό ομόλογό του για τα αποτελέσματα του αγώνα κατά της κάνναβης και τον ευχαρίστησε για τη σημαντική βοήθεια που έχει δώσε όλα αυτά το χρόνια το ιταλικό κράτος σε αυτήν την επιχείρηση στη χώρα του.


Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν σε μια άλλη συνάντηση μεταξύ τους προκειμένου να συζητήσουν άλλα έργα κοινού ενδιαφέροντος.


Ο Τζαφάι συναντήθηκε, επίσης, με τον αναπληρωτή εισαγγελέα  κατά της Μαφίας («Antimafia»), Ντελ Πρέτε,  από τον οποίο έλαβε την υποστήριξη για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Κέντρου για την αστυνομική συνεργασία και τον συντονισμό της ανταλλαγής πληροφοριών  για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης.


Ο αλβανός υπουργός Εσωτερικών, συναντήθηκε, επίσης, με τον Γενικό Διευθυντή της Ιταλικής Αστυνομίας, με τον οποίο συζήτησε θέματα συντονισμού των δράσεων και της δημιουργίας κοινών περιφερειακών ομάδων έρευνας.


( Στοιχεία από gazetatema.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr