ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: Είμαστε έτοιμοι με την Ελλάδα να βοηθήσουμε τα Σκόπια Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Οκτώβριος 23, 2017. 18:21

Η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι έτοιμες να βοηθήσουν τα Σκόπια,  στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Αικατερίνη Ζαχαρίεβα.Σε συνέντευξή της στο βουλγαρικό ραδιόφωνο ‘Darik’ είπε ότι πρέπει πρώτα να προωθηθεί  η ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών ηγετών.


«Έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διαβούν ( τα Σκόπια)  και πολλές μεταρρυθμίσεις (να κάνουν), ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ένωση. Μιλήσαμε με την Ελλάδα και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε εμπειρογνώμονες για να βοηθήσουν την κυβέρνηση στην υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων», δώλωσε η Ζαχαρίεβα.


Ερωτηθείσα εάν τα Σκόπια θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ  με το συνταγματικό τους όνομα,  η Ζαχαρίεβα δήλωσε ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατόν και ότι πρέπει να εξευρεθεί  λύση για το όνομα, το οποίο όπως λένε και οι δύο πλευρές- Σκόπια και Ελλάδα- διεξάγουν έντονες διαπραγματεύσεις.


(Στοιχεία από telma.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr