Επίθεση τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ της Συρίας



φωτο από την "yeniakit.com.tr"




Οκτώβριος 7.2017. 21:00

Σύριοι αντάρτες υποστηριζόμενοι από τον τουρκικό στρατό ετοιμάζονται να  ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη Ιντλίμπ.


 Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρουν ότι οι Τούρκοι έχουν αφαιρέσει τμήματα του τείχους με τη Συρία, προκειμένου να εισβάλουν τα τουρκικά άρματα μάχης, που  έχουν μεταφερθεί και στηθεί κατά μήκος των συνόρων.


Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu  αναφέρει ότι η στρατιωτική επιχείρηση κατά της συριακής πόλης Ιντλίμπ είναι μέρος της συμφωνίας της Αστάνα, μεταξύ Τουρκίας- Ρωσίας και Ιράν.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιχείρηση κατευθύνεται εναντίον της ισλαμικής ομάδας ‘Ταχρίρ αλ Σαμ’ που ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Ιντλίμπ.


Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Η Τουρκία θέλει να διασφαλίσει την ασφάλεια στην Ιντλίμπ, μια περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πιο βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχομένων ενόπλων ομάδων και των αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ».


Επισημαίνει ακόμη: 


«Στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι οι ενέργειες των στοιχείων του τουρκικού στρατού, δεν αποτελούν μια επιχείρηση, αλλά μια επέκταση.
Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση με τα τοπικά στοιχεία ή το καθεστώς του Άσαντ κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.
Ωστόσο ο τουρκικός στρατός έχει λάβει υπόψη του όλους τους πιθανούς κινδύνους ασφάλειας κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών», σημειώνει το Anadolu.


Όπως έχει σημειωθεί ο τουρκικός στρατός συγκέντρωνε δυνάμεις στα σύνορα με Συρία εδώ και αρκετές εβδομάδες προκειμένου να ξεκινήσει αυτήν την επιχείρηση.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr