Αλβανία: Άρνηση για ασυλία του Ταχίρι- Ξαφνική συνάντηση πρεσβευτών ΗΠΑ και Ιταλίας
Οκτώβριος 23, 2017. 20:32

Μετά τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα,  ότι το κόμμα του θα ψηφίσει κατά της ασυλίας του πρώην υπουργού του, Σαϊμίρ Ταχίρι, που κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές για δεσμούς με την αλβανική μαφία, πραγματοποιήθηκε μια απροσδόκητη κίνηση του Αμερικανού πρέσβη Ντόναλντ Λου.


Ο Λου, ο οποίος έχει επισημάνει πολλές φορές με δηλώσεις του για εγκληματικές ομάδες που δρουν στην πολιτική ζωή της Αλβανίας,  είχε σήμερα μια επείγουσα συνάντηση με τον πρέσβη της Ιταλίας στα Τίρανα, Αλμπέρτο Κουτίλλο.


Η συνάντηση έλαβε χώρα στην ιταλική πρεσβεία.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με αυτήν τη συνάντηση, αλλά, όπως επισημαίνεται, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την άρνηση του Έντι Ράμα να δοθεί πράσινο φως, στην  εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις  του επικεφαλής της ιταλικής εισαγγελίας που εργάζεται κατά της μαφίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία.

(Στοιχεία από albpress.org)
-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr