Σκόπια: Πορεία διαμαρτυρίας εθνικιστικών οργανώσεων- ζητούν παραίτηση του πρωθυπουργού





«Ο Ιβάνοφ δεν έλαβε το αίτημα για ανάκληση της εντολής  του Ζάεφ»

Οκτώβριος 12, 2017. 22:32

 Τρεις εθνικιστικές οργανώσεις, που  αυτοχαρακτηρίζονται ως ‘μακεδονικές’, διοργάνωσαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας μπροστά από το γραφείο της αντιπροσωπείας της ΕΕ και στην προεδρική βίλα Βόντνο, αναφέρει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων ‘Sitel’.



Κύριο αίτημα των διαμαρτυρομένων ήταν η ανάκληση της εντολής προς τον πρωθυπυργό Ζόραν Ζάεφ, από τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, «γιατί δεν συμμορφώνεται με τις εγγυήσεις τις οποίες έδωσε για να λάβει την εντολή και γιατί λειτουργεί  σε βάρος των εθνικών και κρατικών συμφερόντων».


Μετά το τέλος της πορείας, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των οργανώσεων μπροστά από τη βίλα Βόντνο (προεδρική οικία) για να παραδώσουν το αίτημά τους στον Γκιόργκε Ιβάνοφ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου του «Μακεντόνιουμ» Στράσο Ολούμτσεφ, ο πρόεδρος έλειπε και υποσχέθηκε ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχισθούν και θα προσπαθήσουν εκ νέου να παραδώσουν το αίτημα στον πρόεδρο.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr