Τουρκία: Βουλευτής απειλείται με μήνυση γιατί αποκάλεσε τον Ερντογάν ‘Φασίστα Δικτάτορα»





Φωτό από την «Tekirdağ Net Haber»

Οκτώβριος 31, 2017. 07:23


Εκπρόσωπος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απείλησε με νομική δράση εξέχοντα βουλευτή της αντιπολίτευσης τη Δευτέρα, επειδή αποκάλεσε τον Τούρκο ηγέτη, φασίστα δικτάτορα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερ.



Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη πόλη Ραιδεστό (τουρκ.Tekirdağ) της ανατολικής Θράκης, ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κόμματος της αντιπολίτεσης, Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Μπουλέντ Τεζτσάν, επέκρινε το «κλίμα φόβου» που επικρατεί στην Τουρκία.


«Εάν προσπαθείτε να τρομάξετε το λαό  και να δημιουργήσετε μια φοβική ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας νόμιμες λέξεις ως παράνομες, δεν θα αποθαρρυνθούμε» δήλωσε ο Τεζτσάν σε ομιλία του στη Ραιδεστό κάνοντας κριτική προς τις τοπικές δικαστικές αρχές.


Τα σχόλια του φαίνεται να είναι για την υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, μέλους του CHP,  ο οποίος ανακρίθηκε από τις αρχές, αυτό το μήνα, αφού φέρεται ότι αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» στο συνέδριο του κόμματος.


«Δεν  ξέρω εάν το είπε ο δήμαρχός μας  ή όχι. Εγώ, εδώ στην Τεκίρνταγκ, το λέω τώρα «Ο Ερντογάν είναι φασίστας δικτάτορας», είπε ο Τεζτσάν.

Στις δηλώσεις αντέδρασαν άμεσα τόσο το γραφείο του Ερντογάν όσο και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος AK.


«Η ρητορική μίσους του Μπουλέντ Τεζτσάν είναι ένα παράδειγμα ντροπής για την αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, στο Twitter. «Αυτή δεν είναι πολιτική, αλλά μάλλον εχθρότητα προς τη λαϊκή βούληση. Για το θέμα να αναζητηθούν νομικά μέτρα».


Η προσβολή του προέδρου αποτελεί έγκλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια στην Τουρκία.


(Στοιχεία από Reuters)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr