Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Σκόπια- Αχμέτι: Αποτρέψαμε τον εμφύλιο πόλεμο
Οκτώβριος 7, 2017. 22:06

Ο Αλί Αχμέτι, επικεφαλής του DUI- του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια-  σε προεκλογική ομιλία στην πόλη Ντεμπάρ δήλωσε ότι η χώρα είχε μια πολιτική κρίση τα δύο τελευταία χρόνια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαμάχες μεταξύ των εθνοτήτων που την απαρτίζουν.«Η «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»-DUI, είχε μια σημαντική συμβολή στη χειρότερη περίοδο της χώρας και αυτή ήταν να κινηθεί προς τα εμπρός με ειρηνικά μέσα», δήλωσε ο Αχμέτι επισημαίνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά και με ορισμένα μέλη του κόμματός του προέβησαν σε διεθνείς προσπάθειες για την στήριξη τη χώρας και την ένταξή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


 «Το DUI δεν έχει χάσει από τις κοινοβουλευτικές εκλογές και έχει μια αποφασιστική συνδρομή στην κυβέρνηση», σημείωσε.


Ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος τόνισε ότι είχε θετικές συναντήσεις για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα, προκειμένου να βαδίσει προς την ένταξη του ΝΑΤΟ.


Υποστηρίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχος για το Ντεμπάρ,  Ρουσντί Λάτα, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος του, τόνισε ότι το Ντεμπάρ θα καταστεί υπό την καθοδήγησή του μια ευρωπαϊκή πόλη, αναφερόμενος σε έργα υποδομής που έχουν αναγγελθεί για την περιοχή.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: