Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα απροειδοποίητα έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες
Βολές  Αμερικανού πρέσβη για εγκληματικές ομάδες στη χώρα


«Ο Έντι Ράμα ταξίδευσε απροειδοποίητα στις ΗΠΑ»

Οκτώβριος 4, 2017. 20:57

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έφυγε για μια μονοήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς να δώσει δημόσιες εξηγήσεις.Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η επείγουσα αναχώρηση του Ράμα στις ΗΠΑ ήταν ο θάνατος του στενού του φίλου Άρθουρ Φανκελστέν.


Ωστόσο, ο Φανκελστέν πέθανε τον Αύγουστο, σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και τονίζουν ότι η εξήγηση αυτή είναι μόνο ένα άλλοθι για την αναχώρηση του Έντι Ράμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αναφέρονται στις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Ντόναλντ Λου, για εγκληματικές ομάδες που δρουν στην Αλβανία.


Πριν από δύο ημέρες, ο Λου προειδοποίησε ότι στην Αλβανία δρουν τέσσερις εγκληματικές φατρίες, που ελέγχονται  από 20 οικογένειες του εγκλήματος, οι οποίες ασχολούνται με την καλλιέργεια και τη διανομή ναρκωτικών, την εμπορία ανθρώπων, τις εκβιάσεις, κλοπές αυτοκινήτων και το ξέπλυμα χρήματος.


Παρόλο που έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στην εμπόδιση της παραγωγής  και της διανομής κάνναβης, ωστόσο, σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, η μεγαλύτερη πρόκληση της Αλβανίας  εξακολουθεί να είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.


«Εφόσον το «μεγάλο ψάρι» δεν έχει συλληφθεί και φυλακισθεί, υπάρχει κίνδυνος να παρουσιασθούν μεγαλύτερα τα προβλήματα της παραγωγής και της διανομής κάνναβης», δήλωσε ο Λου.


Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από την κυβέρνηση σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στα Τίρανα.


(Στοιχεία από alsat-m.tv)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: