Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στη Συρία




Ο τίτλος από το τουρκικό δημοσίευμα


Οκτώβριος 4, 2017. 22:03


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στη Συρία. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες και ότι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την καταπολέμηση των τρομοκρατών στη χώρα.



Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, σήμερα στη Μόσχα, ο Κονασένκοφ ισχυρίσθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων του συριακού στρατού πραγματοποιούνται από τις περιοχές που ελέγχουν οι αμερικανικές δυνάμεις.


Ο Κονασένκοφ υποστήριξε ότι υπάρχει ‘σύνδεση’ των τρομοκρατών με τις αμερικανικές δυνάμεις. «Όλες αυτές οι επιθέσεις προέρχονται από την περιοχή της Τανφ, η οποία είναι στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία, όπου έχουν αναπτυχθεί τα αμερικανικά στρατεύματα»,  είπε.


Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την καταπολέμηση του Daesh στη Συρία δεν σχετίζεται με τη στρατιωτική ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά ότι «η υποστήριξη των ΗΠΑ στις τρομοκρατικές δυνάμεις στη Συρία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην καταπολέμηση των τρομοκρατών στη χώρα».



(Στοιχεία από dunyabulteni.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr