Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Οι Κούρδοι αρνούνται να ακυρώσουν το δημοψήφισμά τους- Το Ιράν κλείνει τους μεθοριακούς σταθμούς
Οκτώβριος 15, 2017. 19:26Σουλεϊμανίγια.Ο βοηθός πρόεδρος της κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, Χμαν Χαουραμί επιβεβαίωσε την απόρριψη των Κούρδων ηγετών στο αίτημα της Βαγδάτης.

Σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα στο Κυβερνείο της Σουλεϊμανίγια ζητήθηκε από τους Κούρδους επικεφαλής να ακυρώσουν το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας και της απόσχισης, αλλά οι Κούρδοι ήταν ανένδοτοι, όπως είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η ιρανική απόφαση να κλείσει τα χερσαία σύνορα με την περιοχή του Κουρδιστάν έρχεται ως αποτέλεσμα  του επίσημου αιτήματος της κυβέρνησης του Ιράκ.


Ο Χαουραμί πρόσθεσε ότι οι ηγέτες των κομμάτων της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν και του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος, ανανέωσαν την έκκλησή τους για διάλογο με την κεντρική κυβέρνηση στη Βαγδάτη και απέρριψαν τις στρατιωτικές απειλές.


Στη συνάντηση στη Σουλεϊμανίγια (φωτό) συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιράκ, Φουάντ Μασούμ, ο πρόεδρος της περιφέρειας του Κουρδιστάν,Μασούντ Μπαρζανί και η σύζυγος του εκλειπόντος πρώην προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί.


(Στοιχεία από almayadeen.net/news)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr