Εκπρόσωπος Ερντογάν: Να ξυπνήσει ο ισλαμικός κόσμος




Οκτώβριος 7, 2017. 21:17

Άγκυρα.

 Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν μιλώντας προς τον Ισλαμικό Κόσμο τόνισε ότι «είναι ανάγκη να ξυπνήσουμε από τον ύπνο», σημειώνει η τουρκική «Γενί Ακίτ».

Σύμφωνα με τον Καλίν:


 «Τα πράγματα που  μπορούμε να κάνουμε ενωμένοι στο όνομα του μέλλοντος είναι πολύ σημαντικά. Θα μιλήσω για αυτά. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Η πολιτική, το οικονομικό σύστημα εδώ δεν παράγει δικαιοσύνη, αυτό είναι ξεκάθαρο. Πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες πιστεύουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το παγκόσμιο σύστημα δεν προωθεί  την ασφάλεια. Αυτή, φυσικά δεν είναι εύκολη. Το δέχομαι αυτό. Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν θέλουν να παραιτηθούν από τα προνόμιά τους», είπε.


«Δεν χρειαζόμαστε την κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική»


Ο Καλίν αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατέκρινε τη σύσταση του  λέγοντας ότι δεν μπορεί  πέντε (5) κράτη, που είναι τα μόνιμα μέλη να διαφεντεύουν, για το μέλλον του κόσμου. 

«Απαιτείται αλλαγή της κουλτούρας και της πολιτικής. Περισσότερα κράτη χρειάζονται να ενταχθούν στο συμβούλιο ασφαλείας», είπε χαρακτηριστικά.


Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την άποψη ότι ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να ξυπνήσει από τον βαθύ του ύπνο.


«Τι θα δούμε ακόμη από την Ευρώπη; Αυτή κινείται όλο και πιο δεξιά, όπως είδαμε τις εκλογές της Γερμανίας. Βαδίζουν προς τις ναζιστικές πολιτικές. Αυτό συμβαίνει στη χώρα πρώτη οικονομία της Ευρώπης. Θα ρωτήσουμε για άλλη μια φορά. Αλήθεια προς τα πού πηγαίνουν;


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι : να ξυπνήσουμε από τον βαθύ μας ύπνο, όλο το Ισλάμ να ξυπνήσει».


Για αυτόν τον λόγο απευθύνομαι  εδώ και αρκετό καιρό στο Ισλάμ. Μιλώ για τους μουσουλμάνους διανοούμενους, μιλώ για τις μουσουλμανικές ΜΚΟ, τους πολιτικούς ηγέτες, τους φοιτητές. Μιλώ προς όλες τις γυναίκες. «Πρέπει να ξυπνήσουμε από τον βαθύ μας ύπνο και να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή σοβαρότητα», είπε.

(Στοιχεία από yeniakit.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr