Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Η αλβανική κυβέρνηση υποχωρεί- Αναγνώρισε βουλγαρική μειονότητα στη χώρα


Οκτώβριος 11, 2017. 18:54

Τίρανα

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη βουλγαρικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, απέσυρε την πρώτη θέση του, ότι δεν υπάρχει βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία.Μετά από έκθεση  ιστορικών γεγονότων και ‘πίεσης’ της Βουλγαρίας,  τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ψήφισαν υπέρ του νέου νόμου που αποσκοπεί στην ενίσχυση του καθεστώτος των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία.


Τώρα, η Αλβανία, αναγνωρίζει επισήμως εννέα μειονότητες που διαβιούν στη χώρα, του Σλάβους, τους Έλληνες, τους  Βλάχους, τους Μαυροβούνιους, τους Σέρβους, τους Βόσνιους, του Ρομά, του Γύφτους και τους Βουλγάρους, σύμφωνα με την Albanian Daily News.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε δηλωθεί επισήμως ότι δεν υπάρχει βουλγαρική μειονότητα στη χώρα και υπήρξε βουλγαρική αντίδραση, όπως σημειώσαμε.


(albaniannews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.grΔεν υπάρχουν σχόλια: