Βουλγαρία: Παράνομα τσιγάρα εισάγονται από την Ελλάδα



«Παράνομα τσιγάρα στη χώρα μας εισάγονται από την Ελλάδα»


Οκτώβριος 12, 2017. 19:00


Τα στοιχεία για το 2017 υποδεικνύουν ότι πολλά παράνομα προϊόντα καπνού που διανέμονται στη Βουλγαρία, κατασκευάστηκαν σε παράνομα εργοστάσια στην Ελλάδα.


Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος, Ιβαΐλο Σπυριφόνοφ, ενώπιον της Επιτροπής Καταπολέμησης της Λαθρεμπορίας, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο bgnes.


Ο Σπυριδόνοφ διευκρίνισε ότι στην ελληνική επικράτεια, κοντά στην Αθήνα, εντοπίσθηκαν εκτάσεις για την παραγωγή και τη συσκευασία τσιγάρων και εκεί κατασχέθηκαν περίπου 20 φορτηγά γεμάτα με κούτες τσιγάρων.


Ο ίδιος τόνισε ότι οι παραδοσιακοί πελάτες των παράνομων τσιγάρων είναι πολίτες χαμηλών εισοδημάτων και χαμηλής κοινωνικής υπόστασης.


Πρόσθεσε ακόμη, ότι 16 παράνομα εργοστάσια τσιγάρων με βουλγαρική συμμετοχή εντοπίσθηκαν στην Ισπανία, την Αυστρία και την Ουγγαρία, ενώ 18 Βούλγαροι πολίτες κρατούνται.


«Τα εγκλήματα κατά του τελωνειακού καθεστώτος εμποδίζουν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας και έχουν άμεσο αντίκτυπο στο φορολογικό σύστημα. Το υπουργείο Εσωτερικών και η Υπηρεσία μας έχουν στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της παραοικονομίας», δήλωσε ο Ιβαΐλό Σπυριδόνοφ.


(Στοιχεία από bgnes.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr