ΥΠΕΞ Σκοπίων: Όχι επιφανειακός εθνικισμός στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα




Οκτώβριος 6, 2017. 22:15

Στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, πρέπει να δράσουμε θετικά και όχι με επιφανειακό εθνικισμό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ στο Πρίλεπ. Η επίσκεψη του  στην πόλη αυτή ήταν υποστηρικτική προς τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλίγια Γιοβανόφσκι.



Ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων, ανέφερε ότι το κύριο σημείο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας, είναι να ενεργήσει θετικά για να μην παρατείνει τον αποκλεισμό της χώρας.


«Τώρα κύρια προσέγγισή μας είναι να αφαιρέσουμε τα επιχειρήματα τους, πράγμα που θα καθιστούσε δύσκολο τον αποκλεισμό και να μην προβάλλουμε  εμείς επιχειρήματα που θα κατέληγαν στο συγκεκριμένο αποκλεισμό, αλλά να εργασθούμε για την επιστροφή των παλαιών και την απόκτηση νέων φίλων και για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα πρέπει να έχουμε φίλους», είπε ο Ντιμίτροφ.


Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει κανένα λόγο για σκληρές δηλώσεις, γιατί θα ήταν απλά ένας επιφανειακός εθνικισμός που θα κρατούσε τη χώρα πίσω για αρκετά χρόνια.


«Η δουλειά μου είναι να φθάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα πρέπει όλοι μαζί να δούμε πως είναι και τι πρέπει να γίνει», επεσήμανε και πρόσθεσε: «ο λαμπερός εθνικισμός φέρει αποτυχία στα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας».


(Στοιχεία από meta.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr