Τα Σκόπια λειτούργησαν τον πρώτο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων




Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Οκτώβριος 18, 2017. 22:01


Ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τέθηκε επίσημα σε λειτουργία στο «Park hotel and spa». Στην εκδήλωση συμμετείχε η Επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπούλζ, η οποία έφθασε στο ξενοδοχείο με το ηλεκτρικό της όχημα και ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε το νέο φορτιστή.



Με την επένδυση αυτή, τα Σκόπια ενώνουν τις καινοτόμες λύσεις οικολογικής οδήγησης και την πλατφόρμα δικτύου, η οποία αναμένεται να ηλεκτροδοτήσει τους αυτοκινητόδρομους στην περιοχή.


 Το έργο Edison προωθήθηκε στο πλαίσιο της ‘Summit 100’ για ηγέτες των επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


«Πρόκειται για ένα έργο Edison, στο οποίο συμμετέχουν 50 εταιρείες, πανεπιστήμια και ινστιτούτα στη Σλοβενία και τώρα επεκτείνεται σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της έννοιας «Edison City», με τη δρομολόγηση  υποδομών φορτιστών για τα πράσινα ηλεκτρικά αυτοκίνητα  και τα πράσινα ταξί. 

Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τη βιομηχανία και την κατασκευή στη χρήση Edison για καινοτόμες λύσεις και πράσινους διαδρόμους από τη Λιουμπλιάνα στα Σκόπια, την Πρίστινα και προς τα Τίρανα, μήκους 1.400 χιλιομέτρων», δήλωσε ο συντονιστής της “Edison” Ιζτόκ Σέλιακ.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr