Έντι Ράμα: Πως βλέπουν οι Αλβανοί Τουρκία, ΗΠΑ και Ρωσία



"Ράμα: Οι Αλβανοί  βλέπουν την Τουρκία σαν ένα κράτος της περιοχής"

Οκτώβριος 12, 2017. 22:00

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι οι Αλβανοί βλέπουν την Τουρκία ως κράτος της περιοχής, όπως αναφέρει  η αλβανική Gazeta Impakt.

Η δήλωση του Ράμα έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ιταλική εφημερίδα, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων,  για το μέλλον της ΕΕ και για το ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή καθώς και τη Ρωσία.


«Εμείς οι Αλβανοί βλέπουμε την Τουρκία ως κράτος της περιοχής, το οποίο προσπαθεί να διαδραματίσει το ρόλο του, χωρίς να προσπαθεί να επιβάλει τίποτα στις βαλκανικές χώρες. Είναι ένα κράτος που συνδέεται με την ευρωατλαντική προοπτική.


» Η Ρωσία έχει δεσμούς με τη Σερβία, με τον σλαβικό κόσμο, αλλά χρησιμοποιεί αυτή τη σύνδεση σαν να ήταν ένα κομμάτι σκάκι στο πεδίο των γεωστρατηγικών συμφερόντων της. Παίζει στα Βαλκάνια για να εγγυηθεί κάτι άλλο, σε παγκόσμιο επίπεδο, στις σχέσεις με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Ράμα.


Μιλώντας για το ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, ο Ράμα τόνισε ότι ο ρόλος τους είναι ουσιαστικός.
«Μετά από 40 χρόνια ολοκληρωτικού αλβανικού κομμουνισμού, αντι –ιμπεριαλιστικού και αντιαμερικανικού προσανατολισμού, ο αλβανικός λαός ανέπτυξε μια βαθιά φιλοδοξία για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές φιλελεύθερες αξίες και ο ρόλος της ισορροπίας των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή μας είναι απαραίτητος», είπε ο Ράμα.


Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, χθες πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι.


(Στοιχεία από gazetaimpakt.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr