Παυλόπουλος: Η ηγεσία των Σκοπίων θέλει την ΕΕ, αλλά αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδας




Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Οκτώβριος 2, 2017. 20:13.

Ο επικεφαλής του ελληνικού κράτους, κάλεσε και πάλι τα Σκόπια να σεβασθούν το διεθνές δίκαιο, αλλά και την ευρωπαϊκή κληρονομιά, η οποία, όπως είπε, αποκλείει την πλαστογραφία της ιστορίας, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ο Παυλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς στο Βελιγράδι, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ηγεσία των Σκοπίων, όχι μόνο παραποιεί την ιστορία, αλλά ανοιχτά αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδας.


«Σχετικά με το θέμα που αφορά την πΓΔΜ θέλω να πω από εδώ, ότι είμαστε υπέρμαχοι της ένταξης στην ΕΕ, αλλά με τις ευρωπαϊκές αρχές. Εάν το κράτος χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο παραβιάζει την ιστορία  τότε υπάρχει ένα εμπόδιο,  αλλά δεν είναι μόνο αυτό, το οποίο δεν γίνεται αποδεκτό από τους ιστορικούς …δείτε (και) τους χάρτες τους», είπε ο Παυλόπουλος.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρόσθεσε ότι δεν είναι αποδεκτή η θέση της ηγεσίας των Σκοπίων, που από τη μια θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και από την άλλη αμφισβητεί τα σύνορα.

(Στοιχεία από Sitel com. mk)

(Το δημοσίευμα είναι λίγο μπερδεμένο συντακτικά. Στην αρχή αναφέρεται στις δηλώσεις Παυλόπουλου και κατόπιν δύο φορές αναφέρεται σε δηλώσεις …Παπούλια)

 --

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr