Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Οι Κούρδοι λένε ότι η Τουρκία και η Αλ Νούστρα συμφώνησαν για την Ιντλίμπ
Οκτώβριος 8, 2017. 20:33Στρατιωτικές πηγές στην Ιντλίμπ δήλωσαν στο κουρδικό πρακτορείο ‘ANHA’ ότι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν συνάντηση με τους επικεφαλείς της Αλ Νούσρα και οι δύο πλευρές έκαναν συμφωνία για την Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με τις αναφορές, η Αλ Νούσρα δέχθηκε να αποσυρθεί από την  Ντάριτ Ίζε και τα γύρω χωριά.Η συμφωνία συμπληρώθηκε όταν οι Τούρκοι υποστήριξαν την ομάδα 'Ιμπίν Τεμίμα' στην Ντάριτ Ίζε στις 2 Οκτωβρίου.Η πόλη Ντάριτ Ίζε είναι στα σύνορα μεταξύ των καντονίων Αφρίν και Ιντλίμπ. 
Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ενόπλους στην περιοχή για να επιτίθενται κατά των κουρδικών μονάδων λαϊκής υποστήριξης (YPG) και του γυναικείου τμήματος (YPJ), όπως αναφέρει το πρακτορείο Firat στην αγγλική γλώσσα.Για το ίδιο θέμα η ίδια πηγή, αλλά, στην τουρκική γλώσσα αναφέρει χαρακτηριστικά:
Η συμφωνία που έγινε για την περιοχή της Ιντλίμπ από την Τουρκία, δεν είναι πρώτη. Πολλές φορές πριν, η Τουρκία έχει έρθει σε διαπραγματεύσεις με την  Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, όπως λεγόταν παλαιότερα η Ταχρίρ αλ Σάμ.Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι από το 2016 είχε δημοσιεύσει έκθεση που  έλεγε την καθημερινή συνεργασία των Τούρκων στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» με τις ένοπλες ομάδες της Αλ Νούσρα.


(anfturkce.net, anfenglish.com)

-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr