Η Τουρκία αντιδρά στη λέξη «εισβολή» της Συρίας




Οκτώβριος 15, 2017. 22:01

Η Δαμασκός αποκάλεσε την πρόσφατη επέκταση των στρατευμάτων της χώρας στην επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ, ως μια εισβολή, ενώ η Τουρκία την ονομάζει ως μια κίνηση συντονισμένη με άλλα κράτη, αναφέρει το ρωσικό Sputnik στην αγγλική.



«Η ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ, ήταν κοινή απόφαση των κρατών εγγυητών της διαδικασίας της Αστάνα, η οποία ελήφθη ως συνέχεια των ειρηνευτικών συνομιλιών», δήλωσε ο Ισμαήλ Καχράμαν, πρόεδρος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης στο Σπούτνικ.


«Αυτή η κίνηση ήταν συντονισμένη με άλλα κράτη,  μια κίνηση που ελήφθη ως συνέχεια της διαδικασίας της Αστάνα. Ήταν μια κοινή απόφαση», δήλωσε ο Καχράμαν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον συντονισμό της ανάπτυξης στρατευμάτων με άλλες χώρες.


«Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν συναντήθηκαν στην Αστάνα (Καζακστάν) και έλαβαν κοινή απόφαση υπό την ιδιότητα των εγγυητικών κρατών για τη Συρία. Έκαναν ένα κοινό σχέδιο για να αποσυμπιεσθεί η κατάσταση με τη δημιουργία ζωνών μειωμένης έντασης και για να εξασφαλισθεί η εδαφική ακεραιότητα. Η σύγκρουση στη Συρία συνεχίζεται εδώ και επτά χρόνια. Είναι σημαντικό να εξαλειφθεί η σύγκρουση αυτή και να τερματισθεί. Για το σκοπό αυτόν, λαμβάνονται μέτρα για να καταστεί αυτό δυνατό και τα οποία είναι στην πραγματικότητα κανονικά μέτρα και θα συνεχισθούν», ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος στο περιθώριο της 137ης  Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωση  στην Αγία Πετρούπολη.


(Στοιχεία από sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr