Συρία: Σε αποθήκη τζιχαντιστών βρέθηκαν χιλιάδες όπλα από δυτικές χώρες




«Στην Μαγιαντίν σε αποθήκη του ISIS βρέθηκαν όπλα δυτικής παραγωγής», γράφει το δημοσίευμα


Οκτώβριος 15, 2017. 21:32


Η τηλεόραση «η Ρωσία Σήμερα» (RT) ανέφερε ότι  τα όπλα που βρέθηκαν  από τον συριακό στρατό, σε αποθήκη τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους, στην Αλ Μαγιαντίν,  έχουν παραχθεί σε δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.



Ο συνταγματάρχης του συριακού στρατού, Ραχμί Μαουβάς σε συνέντευξή στην RT δήλωσε ότι «η αποθήκη είναι πραγματικά τεράστια. Έμεινα έκπληκτος από την ποσότητα των όπλων που είδα. Υπάρχουν όπλα από τις ΗΠΑ, από το Ισραήλ και άλλων δυτικών χωρών εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες, όπως επίσης και από βιομηχανίες των ανατολικών χωρών», είπε.


Στην αποθήκη φυλάσσονταν όπλα μεσαία και βαρέως τύπου. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Υπάρχουν άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα καθώς και πολλά είδη υλικοτεχνικών προμηθειών και εξοπλισμό υποστήριξης. Επίσης, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών τα οποία παρασκευάζονταν σε αυτήν την πόλη», είπε.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες ότι οι ηγετικές δυνάμεις του συριακού στρατού ολοκλήρωσαν την επιχείρηση εξουδετέρωσης των μαχητών του Daesh στην πόλη Μαγιαντίν και η πόλη έχει απελευθερωθεί πλήρως.


(Στοιχεία από Sputnik στην τουρκική γλώσσα)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr