Οι ΗΠΑ τιμώρησαν την Κουρδική Περιφέρεια για τη συμφωνία της με την Rosneft




Οκτώβριος 31, 2017. 21:21

 Ο Ραμαζάν Κερίμ, πρόεδρος της πλατφόρμας «Δημοκρατικό Κουρδιστάν»  ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να τιμωρήσουν την ηγεσία της Αρμπίλ, για την υπογραφή  συμφωνίας με τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία «Rosneft» και έδωσαν το «πράσινο φώς» στις σιιτικές δυνάμεις να επιτεθούν κατά του Κιρκούκ.



Ο Κερίμ σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες  έχουν λησμονήσει ότι οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν πολεμήσει και πολεμούν μέχρι στιγμής τους εξτρεμιστές του Daeshs και ότι τόσο ο διεθνής συνασπισμός με επικεφαλής τις ΗΠΑ, όσο και το ότι η Βαγδάτη ήταν σύμμαχος.


Πολιτικός εμπειρογνώμονας μιλώντας στο Σπούτνικ είπε ότι « η κουρδική διαχείριση υπέγραψε συμφωνίες με την Gazprom και την Rosneft για το πετρέλαιο και οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμωρούν τώρα τους Κούρδους για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας.


Πέντε πηγάδια υπάρχουν στο Κιρκούκ


Η ιρακινή Κουρδική Περιφέρεια υπέγραψε συμφωνία με τη Ρωσία λίγες ημέρες μετά την κατάληψη των πέντε πηγαδιών (άντλησης πετρελαίου).  


Ο ίδιος θα τονίσει ότι  η Κουρδική Περιφέρεια έκανε λανθασμένο υπολογισμό στη συνεργασία της με την Τουρκία.


«Μέχρι τώρα η κουρδική αυτονομία είχε οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με την Τουρκία. Καθώς η κουρδική περιοχή εξήγαγε πετρέλαιο στην Τουρκία, η Τουρκία ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην περιοχή.


Λόγω του δημοψηφίσματος στην Αρμπίλ, η Τουρκία θεωρεί ότι έχουν τελειώσει οι εμπορικές και οι οικονομικές σχέσεις τους. Ενώ συγχρόνως η Τουρκία προσπαθεί αν διαφυλάξει τα συμφέροντά της με το Ιράκ. Έτσι, στην ουσία η Τουρκία δεν έχει χάσει τίποτε από τα εμπορικά της συμφέροντα», είπε.


Ο Κερίμ, πρόεδρος της πλατφόρμας του «Δημοκρατικού Κουρδιστάν» δήλωσε ότι η ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ  των Κούρδων του Ιράκ και του στρατού της Βαγδάτης θα συνεχισθεί μέχρι τις γενικές εκλογές στη χώρα.  Σημείωσε ότι οι πολιτικοί της Βαγδάτης προσπαθούν, με τον τρόπο αυτόν,  να πετύχουν πλεονεκτήματα και να αυξήσουν τα ποσοστά τους.



(Στοιχεία από tr.sputniknews.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr