Σκόπια: Αντίδραση του VMRO στην κατάργηση του βραβείου «23η Οκτωβρίου»



Τα μέλη του VMRO -DPMNE επιμένουν στη διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων


«Σέρμποφ: Η κατάργηση της ‘23ης Οκτωβρίου’ είναι μια συμβολική αρχή της διαγραφής του παρελθόντος μας»


Οκτώβριος 5, 2017. 18:28


Στη χθεσινή συνεδρίαση του κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού, ελήφθη απόφαση για την κατάργηση του βραβείου «23η Οκτωβρίου», το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά το 2007.   


Παράλληλα, όμως,  η «23η Οκτωβρίου» έχει ανακηρυχθεί ως εθνική εορτή της χώρας μας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:


Η κατάργηση της «23ης Οκτωβρίου» είναι το αποτέλεσμα της εκτεταμένης υποβάθμισης και του εμπαιγμού του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος με την «Ημέρα του Μακεδονικού Επαναστατικού Αγώνα», που είναι μία από τις μεγαλύτερες ημέρες στην ιστορία της (ψευδο)μακεδονίας.


Την 23η Οκτωβρίου του 1893 στη ‘Σολούν’/ Солун (Θεσσαλονίκη) δημιουργήθηκε η «Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (σημ.: η MRO οργανώθηκε από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες).

 Από εκείνη την ημέρα, άρχισε η πιο οργανωμένη μορφή αγώνα για τη δημιουργία του «μακεδονικού» κράτους. 

Η «23η Οκτωβρίου» και η επαναστατική οργάνωση είναι το θεμέλιο του συνολικού αγώνα του  ψευδομακεδονικού λαού να δημιουργήσει το δικό του κράτος. Χωρίς αυτήν την ημέρα και αυτήν την πράξη, σήμερα δεν θα υπήρχε ούτε κράτος ούτε λαός με το όνομα των ψευδομακεδόνων (Σλάβων των Σκοπίων).


Η ιστορία είναι καθοριστική: χωρίς την 23η Οκτωβρίου, δεν θα υπήρχε ούτε η 2α Αυγούστου 1903, ούτε η 2α Αυγούστου του 1944, ούτε η 8η Σεπτεμβρίου. 

Αυτές οι τέσσερις ημερομηνίες είναι αλληλοεξαρτώμενες. Η διαγραφή μόνο της μίας από αυτές διαγράψει όχι μόνο την ιστορία  αλλά και την ίδια την ύπαρξη της (ψευδο)μακεδονίας, ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Αγαπητοί, 

 Η 23η Οκτωβρίου είναι η μέρα που δημιουργήθηκε η "Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση", δεν είναι μια μέρα ενός πολιτικού κόμματος, κανείς απολύτως δεν μπορεί να αρνηθεί τη συνέχιση της ιδέας του VMRO-DPMNE, που αντλεί από την ιστορική (βουλγαρική) οργάνωση του VMRO (EMEO).


Το σχέδιο του Ζάεφ για την αναθεώρηση της ιστορίας της Ψευδο-Μακεδονίας (Σκόπια) έχει ήδη υλοποιηθεί.


 Η κατάργηση του βραβείου της «23ης Οκτωβρίου» είναι μια συμβολική αρχή της διαγραφής του παρελθόντος και των προγόνων μας.


Νίκολα Σέρμποφ, μέλος του VMRO-DPMNE


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr