Σκόπια: Το VMRO-DPMNE ζητά δημοψήφισμα για τη συμφωνία με Βουλγαρία





«Το VMRO-DPMNE ζητά πάλι δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τη Βουλγαρία»

Οκτώβριος 20, 2017. 21:19

Σκόπια.

Το VMRO-DPMNE ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τη Βουλγαρία, όπως δήλωσε ο Τράϊτσε Ντίμκοφ, μέλος του κόμματος. 



 Η κύρια ένσταση του κόμματος είναι ότι στη συμφωνία περιλαμβάνεται «η κοινή ιστορία» των δύο λαών και η αλλαγή των σχολικών βιβλίων για την ιστορία.


«Η κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος με μια εξαιρετικά αδιαφανή διαδικασία σύναψε σύμφωνο φιλίας και σχέσεων καλής γειτονίας με τη Βουλγαρία, η οποία είναι ασύμμετρη ή προκαλεί υποχρεώσεις μόνο για τη χώρα μας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τυχόν παραχωρήσεις από τη βουλγαρική πλευρά.


»Για το λόγο αυτό, η κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO-DPMNE θα υποβάλει στο Κοινοβούλιο πρόταση για διοργάνωση δημοψηφίσματος για να δηλώσουν οι πολίτες τη θέση τους.


»Η απόφαση έγινε με βάση την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του VMRO-DPMNE, όπου  βγήκε το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να παρακάμπτονται για το θέμα ούτε οι εμπειρογνώμονες, ούτε ο λαός».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία έχει υπογραφεί, αλλά ακόμη δεν έχει επικυρωθεί από το κοινοβούλιο και δεν είναι έγκυρη. Το VMRO-DPMNE πιστεύει ότι πριν από τους βουλευτές πρέπει να ακουσθεί η γνώμη των πολιτών.

(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr