Σκόπια – Γκεοργκιέφσκι: Οι ηγέτες του VMRO-DPMNE δεν γνωρίζουν σε ποιο …κόμμα είναι




Οκτώβριος 25, 2017.  07:23

Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, επανειλημμένα έχει τονίσει  ότι η ίδρυση του VMRO (ελληνικά: ΕΜΕΟ) ιδρύθηκε από τους Βουλγάρους για τη διεκδίκηση της Μακεδονίας, πριν από 124 χρόνια.

Πριν από δύο ημέρες, στις 23 Οκτωβρίου, (ιδρυτική ημέρα του VMRO -1893), στα Σκόπια ήταν εθνική αργία, η οποία έχει καθιερωθεί από την πρώην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.


Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις ανώτερων στελεχών του VMRO-DPMNE-  το κόμμα που καυχιέται ότι είναι διάδοχος του βουλγαρικού VMRO- θα σημειώσει χαρακτηριστικά στη σελίδα του.

“Το VMRO-DPMNE όπως βλέπω ξαναέβγαλε  στις ανακοινώσεις του την αντιβουλγαρική κάρτα. Είναι λυπηρό το γεγονός, ότι οι άνθρωποι που καθοδηγούν αυτό το κόμμα δεν έχουν καμία γνώση της ιδεολογίας, της ιστορίας και της πολιτικής της ίδιας τους της οργάνωσης.
Είναι καλό να διαβάσουν το κείμενο του Στόγιαν Άντοφ στην τελευταία έκδοση του (περιοδικού) Fokus, για να καταλάβουν  σε τι είδους κόμμα είναι μέλη», έγραψε ο Γκεοργκιέφσκι που τώρα ηγείται του  Λαϊκού κόμματος  VMRO-NP.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr