Αμερικανός πρέσβης: Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά- 150 πολίτες των Σκοπίων συμμετείχαν στον ISIS




Νοέμβριος 7, 2017. 20:03

«Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά , 150 πολίτες από την FYROM είχαν ενωθεί με τους μαχητές του ISIS στη Συρία και το Ιράκ και πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει με αυτούς, που είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν από εκεί», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζες Μπέιλι στην έναρξη μιας περιφερειακής άσκησης «Ξένοι μαχητές στην Τρομοκρατία: Προώθηση της πρόληψης και αντίσταση».



Ο Αμερικανός πρέσβης υποστήριξε ότι τα Σκόπια και η περιοχή δεν έχουν τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν με επιτυχία την τρομοκρατία, εάν δεν συζητήσουν ανοιχτά και λογικά αυτό το ζήτημα.


«Τα Βαλκάνια παραμένουν ιδιαίτερα ευάλωτα και επηρεάζονται από πιθανή ριζοσπαστικοποίηση, τόσο ασκώντας βίας στο σπίτι, όσο και σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Η αμερικανική πρεσβεία είναι ο συνεργάτης σας και έχουμε μια ισχυρή συνεργασία με τις αρχές», είπε ο Μπέιλι.


Σύμφωνα με τον πρέσβη, όλοι πρέπει να εμπλακούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δηλαδή, κυβέρνηση, πολίτες και εταιρείες.


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι κανένα κράτος από μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης, του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.


Ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι τα Σκόπια «έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι μια μικρή χώρα και ο καθένας  μπορεί να αντιληφθεί εάν υπάρχει κάτι ύποπτο στη γειτονιά του».


(Στοιχεία από libertas.mk,  sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr