Αίγυπτος: Τουλάχιστον 235 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε τζαμί στο Σινά




Νοέμβριος 24, 2017. 20:43

 Τουλάχιστον 235 προσκυνητές έχουν σκοτωθεί από ένοπλους που επιτέθηκαν σε τζαμί πιστών του Σουφισμού στο βόρειο ο Σινά της Αιγύπτου κατά την προσευχή της Παρασκευής.


Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα επίθεση εναντίον αμάχων στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι 235 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 109 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση στο τζαμί του Αλ Ράουντα στο χωριό  Αλ Ράουντα που βρίσκεται μεταξύ του Μπιρ αλ Άμπεντ και του αλ  Αρίς.


Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι  κήρυξε εθνικό τριήμερο πένθος μετά την τρομοκρατική επίθεση, ανέφερε η κρατική τηλεόραση.


Πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν ότι 30 ασθενοφόρα έσπευσαν επί τόπου και μετέφεραν τραυματίες στα νοσοκομεία Αρίς Μπιρ αλ Άμπεντ και Αρίς Τζένεραλ.


Η τρομοκρατική ομάδα Ανσάρ Μπέιτ αλ Μακντίς έχει δηλώσει υπακοή στην οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους’ από το 2016 και έκτοτε έχει  προβεί σε επιθέσεις  κατά τεμενών των Σούφι στο χωριό Μαζάρα, πάλι με εκρηκτικά.


(Στοιχεία από Ahram On Line)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr