ΥΠΕΞ Σκοπίων: Να αφήσουμε την ιστορία στους ιστορικούς




«Ντιμίτροφ: Η ιστορία πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς»


Νοέμβριος 8, 2017, 22:00


Η πολιτική δεν μπορεί να παρεμβαίνει για το πώς να γράφονται τα βιβλία της ιστορίας μας. Δυστυχώς η πολιτική έχει αναμειχθεί σε κάποιο βαθμό τα τελευταία χρόνια στα κείμενα της ιστορίας μας.
 Πιστεύω ότι η ιστορία πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς και γιατί πρέπει να φοβόμαστε,  εάν η Ελλάδα δεν φοβάται να ανοίξει τα δικά της βιβλία», είπε ο Νίκολα Ντιμίτροφ σήμερα σε συνέντευξή του στο Κανάλ 5 των Σκοπίων.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων, η δυσπιστία, η ένταση και τα εμπόδια ξεπερνιούνται με τη συζήτηση.


«Εάν θέλουμε να γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ και μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, δεν πρέπει να βιαστούμε να περάσουμε αυτό το κατώφλι, πρέπει να συζητήσουμε», είπε.


«Και αν μετά από τους μεγάλους πολέμους με τόσο θύματα, η Γαλλία και η Γερμανία κατάφεραν να δημιουργήσουν τέτοια συνεργασία και επιτροπές, το ίδιο η Γερμανία και η Πολωνία, εμείς γιατί δεν μπορούμε να διαπραγματευθούμε την ιστορία. Πρέπει να αποβάλουμε αυτόν τον φόβο και να δούμε. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά τα πράγματα», είπε ο Ντιμίτροφ.


 «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρόσθεσε ο υπουργός, επειδή οι θέσεις μας έχουν καταστραφεί δραματικά με την αναζήτηση της απόκτησης μιας αρχαίας ταυτότητας.


Κατά τη γνώμη μου, ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος, τόσο ουσιαστικά όσο και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Ντιμίτροφ.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr