Η Ρωσία δημιούργησε πλήρη στρατιωτική δομή στην Κριμαία




«Γενικό Επιτελείο: Μια πλήρης ομάδα στρατευμάτων δημιουργήθηκε στην Κριμαία»


Νοέμβριος 12, 2017. 18:33


Στη χερσόνησο της Κριμαίας σχηματίσθηκε μια πλήρης αυτόνομη ομάδα δυνάμεων, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ.


Αυτή περιλαμβάνει βάση του ναυτικού,  της αεροπορίας, μονάδες εναέριας άμυνας καθώς και επιτόπιες δυνάμεις.



 Η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια με σύγχρονο οπλισμό


Επιπλέον, ο στρατιωτικός διοικητής επεσήμανε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, έχει δημιουργηθεί ένας ολόκληρος στρατός συνδυασμένων οπλικών συστημάτων.


Πρόκειται,  κυρίως, για μηχανοκίνητα τμήματα, καθώς αεροπορικές και αντιαεροπορικές ταξιαρχίες.


Μεταξύ των άλλων ο Γκερασίμοφ δήλωσε ότι τα τελευταία 5 χρόνια, 16 συντάγματα αεράμυνας έχουν οπλιστεί με τα τελευταία συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.


Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου δήλωσε ότι σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του , το αναφερόμενο αντιαεροπορικό σύστημα,  υπερβαίνει τις ξένες αναλογίες,  όπως για παράδειγμα του αμερικανικού Patriot.


Στη διάθεση της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας λειτουργούν επίσης συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων και πυροβόλων όπλων «Панцирь-С1» [Pantsir-S1], τα οποία έχουν σχεδιασθεί να παρεμποδίζουν τυχόν αεροπορικούς στόχους, αλλά, πρώτιστα για να μην δαπανώνται οι πύραυλοι του S-400 που είναι δαπανηροί. 

Μέχρι σήμερα υπάρχουν ήδη 19 τέτοια αμυντικά συστήματα.


Έχουν, ακόμη, εγκατασταθεί νέα συστήματα ραντάρ από τις αεροπορικές και διαστημικές δυνάμεις.

  Οι μονάδες ηλεκτρονικής αναγνώρισης  έχουν παραλάβει 130 σταθμούς ικανούς να ανιχνεύσουν στόχους που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. Γενικά το ποσοστό των νέων όπλων στις ρωσικές μονάδες ανήλθε στο 70%.


(Στοιχεία από vesti.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr