Κοινές συνεδριάσεις κυβερνήσεων Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου σε Κορυτσά και Αυλώνα



 «Οι δύο αλβανικές κυβερνήσεις συγκεντώνονται στην Κορυτσά και στον Αυλώνα»


Νοέμβριος 26, 2017. 19:19


Οι κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου θα πραγματοποιήσουν την 4η κοινή συνάντηση, η οποία θα διαρκέσει 2 ημέρες.


Την πρώτη ημέρα θα γίνει συνεδρίαση στην Κορυτσά στις 27 Νοεμβρίου και θα τελειώσει στον Αυλώνα την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η συνεδρίαση των δύο αλβανικών κυβερνήσεων φέρει την ονομασία «Μία γη, ένα όνειρο, ένας λαός», όπου προβλέπεται να υπογραφούν τέσσερις συμφωνίες, δύο από τις οποίες έχουν να κάνουν με τη διασπορά.


Η πρώτη ημέρα της συνάντησης, θα αρχίσει στις 16:00 στις 27 Νοεμβρίου, θα διαρκέσει 90 λεπτά και θα ολοκληρωθεί μια κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών  Ράμα και του Χαραντινάι.


Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου του εορτασμού των 105 χρόνων της Ανεξαρτησίας, τα δύο κυβερνητικά κλιμάκια θα αναχωρήσουν για την Αυλώνα, όπου το μεσημέρι θα συμμετάσχουν στην τελετή έπαρσης της σημαίας και θα αποτίσουν φόρο τιμής στο άγαλμα του πατέρα της Ανεξαρτησίας Ισμαήλ Κεμάλ Μπέη στον Αυλώνα, μια τελετή υπό την προεδρία του προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.


(Στοιχεία από gazetadita.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr