Κύπρος: Αντικατοχική εκδήλωση- Τα συνθήματα και τα μηνύματα




Νοέμβριος 15, 2017. 18:05

Λευκωσία.
 
Ειρηνική αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους πραγματοποίησαν σήμερα, στο οδόφραγμα του Αγίου Κασσιανού (Οδόφραγμα Ορφέα), η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) και η Παγκύπρια Συντονιστική Μαθητών (ΠΣΕΜ).
 

Οι φοιτητές και οι μαθητές, κρατώντας κυπριακές και ελληνικές σημαίες, κρατώντας πανό τα οποία έγραφαν, μεταξύ άλλων, «Τιμή και Δόξα στους ήρωες μας», «Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος», «Ελληνοκύπριοι – Τουρκοκύπριοι – Κοινός Αγώνας – Κοινή πατρίδα», «Η Κύπρος ανήκει στο λαό της», «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί», «Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια», «Ανεξαρτησία- Λευτεριά- Δημοκρατία«, και φωνάζοντας συνθήματα, πορεύτηκαν από την Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου προς το χώρο της εκδήλωσης.
  Μέλη της ΠΟΦΕΝ φορούσαν μαύρες φανέλες που έγραφαν στο μπροστινό μέρος: «Κυπριακή Δημοκρατία, Ελεύθερη-Ενωμένη Πατρίδα» και στο πίσω μέρος: «Αντικατοχική Εκδήλωση ΠΟΦΕΝ 2017, Οδόφραγμα Αγίου Κασσιανού Λευκωσία».


Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) Ανδρέας Σάββα, σε χαιρετισμό του, είπε ότι καταδικάζουν για άλλη μια χρονιά «την ντροπιαστική ανακήρυξη του ψευδοκράτους» και πρόσθεσε ότι χαίρεται, ιδιαίτερα, και είναι περήφανος για το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα και γενικότερα για τη νεολαία αυτού του τόπου, «γιατί ναι σήμερα είμαστε πολλοί, γιατί οι νέοι νοιάζονται ακόμα, γιατί μας ενοχλεί η ντροπιαστική σημαία στον πενταδάκτυλο, γιατί οι νέοι δεν ξεχνούν τους τότε συνομήλικους μας, Ισαάκ και Σολωμό, και τους ήρωες του 74’, γιατί σήμερα είμαστε εδώ ενωμένοι πέρα από τα ιδεολογικά μας πιστεύω και φωνάζουμε ενάντια στο ψευδοκράτος, για την ενότητα και την ελευθερία της Κύπρου μας».

«Οι τελευταίες εξελίξεις και προσπάθειες μας στις συνομιλίες τόσο στο ναυάγιο του Κραν Μοντάνα αλλά όσο και στην Κύπρο αφήνουν όλο τον λαό απογοητευμένο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες να κατηγορήσω την ελληνοκυπριακή πλευρά. Άλλωστε, αυτό ήταν το λάθος μας πάντοτε. Η Τουρκία δυνατή, ενωμένη να ξέρει τι θέλει, και με στρατηγική να μας παίζει σαν μια μπάλα ποδοσφαίρου, και η ελληνοκυπριακή πλευρά πάντα χωρισμένη σε στρατόπεδα. Αυτός ο αγώνας είναι κοινός. Πρέπει νά 'ναι κοινός. Η Μόρφου, η Κερύνεια και ο Καραβάς δεν είναι του Ερντογάν. Δεν ήταν ποτέ. Όπως ούτε το Βαρώσι. Όσο περνούν τα χρόνια όμως διεκδικούν και πιο πολλά, με τις ασταμάτητες επενδύσεις της Τουρκίας και την ραγδαία ανάπτυξη που προωθεί στα ιερά χώματα μας. Τώρα είναι η ώρα για λύση», συμπλήρωσε.


Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ