Οι Ρώσοι βλέπουν πιθανό σαμποτάζ στον αγωγό αερίου προς την Τουρκία




« ‘ Στην Τουρκική Ροή’ – σαμποτάζ κατά την κατασκευή στο τουρκικό τμήμα μπορεί να συνοδευτεί»

Νοέμβριος 7, 2017. 20:34


Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Εθνικού Ινστιτούτου Ενέργειας, Αλεξάντερ Φρόλοφ,  δήλωσε ότι η ταχύτητα στην κατασκευή του αγωγού προς την Τουρκία είναι εντυπωσιακή, αφού τώρα έχει φθάσει στο σημείο όπου είναι υπεύθυνη η Τουρκία, προειδοποίησε όμως ότι ένα σαμποτάζ θα μπορούσε παρουσιασθεί στην κατασκευή του τμήματος του αγωγού στην Τουρκία, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα στην τουρκική γλώσσα.



Υπενθύμισε ότι η Τουρκία είναι ο δεύτερος σημαντικός καταναλωτής του ρωσικού φυσικού αερίου μετά τη Γερμανία.


 Ο Φρόλοφ είπε: 


«Η Τουρκία χρησιμοποιεί 27 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως. Ο όγκος αυτός ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον. Το άνοιγμα της πρώτης  γραμμής θα μειώσει το ναυτιλιακό κόστος της Gazprom προς την Τουρκία, διότι η διαδρομή που δημιουργείται είναι  μικρότερη από την υπάρχουσα. Μετά το άνοιγμα της γραμμής θα μπορούμε να στείλουμε περίπου 31 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία ετησίως».


Οι φόβοι για σαμποτάζ


Ο Φρόλοφ προέβλεπε πιθανό  σαμποτάζ κατά την κατασκευή του αγωγού στο τουρκικό τμήμα. 

Σχολίασε για αυτό: 

«Η Τουρκία είναι προφανές ότι έχει επικριθεί από τους εταίρους της (στο ΝΑΤΟ) ως μέλος, επειδή έχει σχηματίσει μια επιχειρηματική συμμαχία με τη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του τμήματος στην Τουρκία θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα πολιτική πίεση, δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση  προς την Τουρκία, επίσης πιέσεις θα δεχθεί από τις ΗΠΑ για «κακή σκέψη» στην ενεργειακή της ασφάλεια και θα την επιπλήξει για τις πράξεις της».


(Στοιχεία από tr.sputniknews.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr