Ρώσος γερουσιαστής ζητά κοινή θέση Ρωσίας-Ιράν- Τουρκίας έναντι των Αμερικανών





Νοέμβριος 16, 2017. 18:30

Οι πρόεδροι  της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν θα πρέπει να συζητήσουν τις ενέργειες των Αμερικανών στη Συρία, στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στο Σότσι, δήλωσε την Πέμπτη ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ‘Sputnik’,  ο  Βλαντίμιρ  Γιαμπαρόφ δήλωσε ότι «η κατάσταση στη Συρία έχει εισέλθει στην τελική φάση, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα το ‘Daesh’ και παρέχουν προστασία στους μαχητές του, το θέμα αυτό πρέπει να συζητηθεί και να υπάρξει μια κοινή θέση».


Ο γερουσιαστής επεσήμανε ότι μετά την απομάκρυνση των τζιχαντιστών από τη Συρία « είναι ασαφές που έχουν πάει όλοι αυτοί οι μαχητές».


Συνέχισε: «Στην ίδια την Ιντλίμπ υπάρχει μια μεγάλη συγκέντρωση τζιχαντιστών και η Τουρκία ανησυχεί για αυτό, επειδή (η Ιντλίμπ) είναι κοντά στα σύνορά της».


Σύμφωνα με τον Γιαμπαρόφ, εάν υπάρξει κοινή θέση για το θέμα αυτό « θα ήταν δυνατόν να συνταχθούν και οι Αμερικανοί για να λυθούν από κοινού τα προβλήματα».


Αξίζει να σημειωθεί, σημειώνει το Σπούτνικ, ότι η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία, συνεργάζονται για τη συριακή διευθέτηση στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αστάνα.


Οι συζητήσεις που γίνονται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν είναι προς όφελος της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία και την έναρξη συνομιλιών για την επίλυση της συριακής κρίσης.


Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επτά γύροι συζητήσεων των αναφερόμενων μερών.

Κατά τον έβδομο γύρο που πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Οκτωβρίου αποφασίσθηκε να συγκληθεί διάσκεψη για εθνικό διάλογο των Σύρων στη ρωσική πόλη Σότσι στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, σημειώνει το δημοσίευμα.


 (Στοιχεία από sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr