Τουρκία: Χερσαίες και αεροπορικές επιχειρήσεις κατά Κούρδων αυτονομιστών



 "Στο βουνό Τεντουρέκ μεγάλη επιχείρηση"


Νοέμβριος 29, 2017. 18:50


Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας  στην περιοχή Αγκρί άρχισαν επιχείρηση κατά της αυτονομιστικής κουρδικής οργάνωσης του PKK στο βουνό Τεντουρέκ. 


Οι επαρχιακές διοικητικές μονάδες της στρατοχωροφυλακής επιχείρησαν κατά του Τεντουρέκ όπου υπάρχουν κρησφύγετα των αυτονομιστών και σπηλιές στις οποίες διαβούν τη χειμερινή περίοδο. 

 Η επιχείρηση με την ονομασία «Επίθεση» ήταν συνεπικουρούμενη από ελικόπτερα και οβιδοβόλα τα οποία  βομβάρδισαν στόχους των τρομοκρατών. Η  επιχείρηση διήρκεσε τρεις ημέρες, σημειώνει το δημοσίευμα.



Βομβαρδισμός κρησφύγετων των αυτονομιστών στην Άσος του βόρειου Ιράκ

 
 Βομβαρδισμός στόχων Κούρδων αυτονομιστών στην περιοχή Άσος (Asos) του βόρειου Ιράκ,  πραγματοποιήθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία, το βράδυ χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Doğan.


Η ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αναφέρει ότι «χτυπήθηκαν με επιτυχία 41 στόχοι, που ανήκουν στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση και αποτελούνταν κυρίως από καταφύγια, αποθήκες, σήραγγες.


Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στην βάση τους, όπως αναφέρεται.


(Στοιχεία από dha.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr