Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Κοσσυφοπέδιο: Διαδηλώσεις για καταδίκη Αλβανών στην «επιχείρηση Κούμανοβο»
«Κοσσυφοπέδιο, διαμαρτυρίες για την ομάδα του Κουμάνοβο»


 
Νοέμβριος 3, 2017. 18:22


Σύγκρουση διαδηλωτών και αστυνομίας έλαβε χώρα στην Πρίστινα, έξω από την πρεσβεία των Σκοπίων που διαδήλωναν κατά απόφασης  του δικαστηρίου των Σκοπίων για κατηγορούμενους  Αλβανούς που συμμετείχαν στην «επιχείρηση Κουμάνοβο».

--

(Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: Σχετικά με  ‘Κουμάνοβο’: «Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου (χώρα)»).

 --

 Σύγκρουση, επίσης,  μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών έλαβε χώρα κοντά στην ουγγρική πρεσβεία που απέχει περίπου 100 μέτρα από αυτήν των Σκοπίων.


Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ‘Ζαχίρ Παγιαζίτι’ στην Πρίστινα για να διαμαρτυρηθούν για τις ποινές φυλάκισης σχετικά με την υπόθεση ‘Κουμάνοβο’.


«Πρίστινα- οι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στην πρεσβεία των Σκοπίων»
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε 33 μέλη της ομάδας Κουμάνοβο, σε συνολικά 746 χρόνια φυλάκισης και 7 άτομα σε ισόβια κάθειρξη.


Η πυροδότηση των διαμαρτυριών, σύμφωνα με την Gazeta Dita,  έγινε από δηλώσεις του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Χαραντινάι, που ζητούσε διεθνή παρέμβαση.


Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα «Ελευθερία στους απελευθερωτές», «Ου τσε κά» και «θάνατος στους προδότες των απελευθερωτών».


Σύμφωνα, επίσης, με το σκοπιανό πρακτορείο ‘MakFax’, οι κατηγορούμενοι δεν άκουσαν την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου, γιατί φώναζαν «Μεγάλη Αλβανία, «Ου Τσε Κα» και «ο θεός να φυλάσσει την ευλογημένη Αμερική», «Οι τρομοκράτες βρίσκονται στο Κοινοβούλιο, εμείς είμαστε απελευθερωτές».


Έλεγαν ακόμη, ότι δεν θα υπάρξει ειρήνη στο σκοπιανό κράτος και ότι «θα πάρουμε πίσω το αίμα των δολοφονηθέντων».


Σημειωτέον ότι όταν άρχισε η δίκη στα Σκόπια, οι Αλβανοί που συγκεντρώθηκα άρχισαν να τραγουδούν τον αλβανικό εθνικό ύμνο.


Ο δικηγόρος των Αλβανών που κατηγορούνται για τρομοκρατία , Νασέρ Ραούφι, ανέφερε ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι τρομοκράτες, αλλά «μαχητές της ελευθερίας»…


 (Στοιχεία από oranews.tv, gazetadita.al, makfax.com.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr