Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Το ΝΑΤΟ δεν θα δημιουργήσει βάσεις στο Μαυροβούνιο
Νοέμβριος 15, 2017. 21:33

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι η Συμμαχία δεν θα έχει στρατιωτική βάση στο Μαυροβούνιο.Με τη δήλωση αυτή διέψευσε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο στρατιωτικές  βάσεις  στο Μαυροβούνιο.


Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, όταν του ζητήθηκε στις Βρυξέλλες να σχολιάσει τις δηλώσεις του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Μετώπου, ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να εγκαταστήσει βάση στο Μαυροβούνιο, δήλωσε ότι «στο Μαυροβούνιο δεν μπορούν να υπάρχουν δραστηριότητες του ΝΑΤΟ, χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου. Δεν υπάρχουν σχέδια για βάσεις του ΝΑΤΟ, εκτός και εάν μας προσκαλέσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας.


Ένας από τους επικεφαλής του Δημοκρατικού Μετώπου, ο Μίλαν Κνέζεβιτς, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ, σκοπεύει σύντομα να δημιουργήσει δύο στρατιωτικές βάσεις στο Μαυροβούνιο και τα σχέδια αυτά θα υλοποιηθούν σε βάθος διετίας. Σύμφωνα με τον ίδιο μία βάση θα είναι σε λιμάνι και η άλλη σε ορεινή περιοχή της χώρας.


(Στοιχεία από trt.net.tr)


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr