Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

Το ΥΠΕΞ Σκοπίων αντέδρασε στην απόφαση του Κοσσυφοπεδίου να ενισχύσει οικογένειες τρομοκρατών
«Ντιμίτροφ: Η απόφαση της κυβέρνησης του Κοσόβου για τους κατάδικους της «Ντίβα Νασέλμπα» [Κουμάνοβο], δεν είναι στο πνεύμα της οικοδόμησης του ευρωπαϊκού μέλλοντος»  


Νοέμβριος 11, 2017. 19:50

Η απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου για την χορήγηση κονδυλίων του προϋπολογισμού, για την χρηματοδοτική στήριξη των οικογενειών των αλβανών  που καταδικάστηκαν για τρομοκρατία στα Σκόπια, για τη δράση τους το 2015 στην πόλη Κουμάνοβο, δημιούργησε αρνητικές αντιδράσεις  στα Σκόπια.


Ο υπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ στη σημερινή συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Δούρατα Χότζα, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή της κοσοβάρικης κυβέρνησης  δεν βρίσκεται στο πνεύμα της οικοδόμησης ενός ευρωπαϊκού μέλλοντος για την περιοχή που θα βασίζεται στο κράτος δικαίου, το οποίο είναι κοινό συμφέρον και στις δύο χώρες.


Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση του Ραμούς Χαραντινάι αποφάσισε να χορηγήσει στις οικογένειες των αλβανών τρομοκρατών 219 χιλιάδες ευρώ.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr